Klachten

Hieronder benoemen we een aantal voorbeelden van klachten waarmee u naar een osteopaat kunt gaan. Heeft u over bepaalde klachten of aandoeningen vragen of wordt uw klacht hieronder niet benoemd? Dan kunt u altijd eerst contact met ons opnemen. Indien wij u niet van dienst kunnen zijn, verwijzen wij u graag door naar een andere medische discipline. 

Kinderen en baby’s

Kinderen vragen speciale aandacht binnen zowel de klassieke geneeskunde als de osteopathie. Baby’s en kinderen zitten volop in de ontwikkelingsfase waardoor het een specifieke benadering vraagt. Osteopathie is een effectieve manier om veranderingen teweeg te brengen en kan dan ook van grote waarde zijn voor de ontwikkeling van een kind. Vroegtijdig en doeltreffend behandelen kan allerlei problemen voorkomen. Osteopathie wordt frequent gebruikt bij baby’s met:

–  zure oprispingen (reflux)
–  voorkeurshouding
–  excessief huilen (huilbaby)
–  darmkrampen
–  slik/zuig problematiek
–  asymmetrie in het bewegingspatroon
–  obstipatie
–  groeipijnen

Ronald en Kick behandelen dagelijks pasgeborenen en kinderen. De milde intensiteit van de behandeling maakt osteopathie een veilige en geschikte behandelvorm voor deze leeftijdsgroep.

Volwassenen

Een osteopaat behandelt een grote verscheidenheid van klachten. Dit kunnen klachten zijn die al langer aanwezig zijn of juist kort geleden zijn ontstaan. In de osteopathie wordt het lichaam als een geheel gezien. De osteopaat weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier ze elkaar kunnen beïnvloeden. Zo kan de oorzaak van een klacht elders in het lichaam zitten dan waar de pijn optreedt.

discipline osteopathie bij topsport

(Top) sporters

Osteopathie is een uitermate geschikte manier om (terugkerende) blessures te behandelen.

Of je nou een topsporter of recreatieve sporter bent, bijna iedere sporter krijgt te maken met blessures of terugkerende klachten. Vaak ligt de oorzaak van steeds terugkerende blessures elders in het lichaam. Omdat de osteopaat het gehele lichaam onderzoekt en vanuit het integrale systeem kijkt naar de oorzaak van blessures kan dit een goede ondersteuning zijn op weg naar herstel.

Zwanger en bevallen

De zwangerschap is een unieke periode. In een korte tijd ondergaat het lichaam veel veranderingen, hormonen worden vrijgegeven, spieren rekken en ligamenten verliezen hun spanning. Al deze zaken kunnen er toe leiden dat er klachten ontstaan of reeds bestaande klachten verergeren. Osteopathie ondersteunt het natuurlijke proces van de zwangerschap en door gebruik van manuele mobilisatietechnieken wordt de beweeglijkheid weer teruggebracht.

Veel voorkomende klachten

Herkent u een van onderstaande klachten? Neem dan contact met ons op.

Rug en nek klachten

Hoofdpijn klachten
Bekken klachten
Huil baby

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Bel ons

030 6914978

Praktijk

Woudenbergseweg 9
3701 BA Zeist