Werkwijze

Een klacht van u of uw kind is vaak het gevolg van eerder gekregen ziekten, medische ingreep of operatie, een ongeluk of een trauma, maar ook door geboortecomplicaties. Daarnaast kunnen stressvolle gebeurtenissen een oorzaak van (vage) klachten zijn.

Het lichaam zal in de eerste instantie zelf een belemmering gaan compenseren hierdoor ontstaan steeds dieperliggende klachten. Dit kan betekenen dat de osteopaat op een heel andere plek in uw lichaam de beweeglijkheid terugbrengt alvorens de door u uitgesproken klacht te behandelen.

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult wordt de beschrijving van de klachten geïnventariseerd door gerichte vragen aan u te stellen. Ook wordt er gevraagd naar uw leefwijze, uw voeding en gewoonten, uw medische historie en omstandigheden die van belang zijn voor een accurate behandelingswijze.

Nauwkeurig onderzoek

Na de uitgebreide anamnese, kan worden gestart met het osteopatisch onderzoek. Hiervoor worden de handen als het enige gereedschap gebruikt en onderzoekt de osteopaat gewrichten, organen en het wervelkolom op bewegingsverliezen evenals de spierkracht en zenuwfunctie. Omdat de oorzaak van de klacht vaak op een andere plaats is gelegen dan waar u de klacht ervaart, wordt er steeds gekeken naar het gehele lichaam. Ongeacht uw klacht wordt u dus van top tot teen onderzocht.

De behandeling

De osteopaat zal via specifieke osteopatische technieken de oorzaak van een klacht proberen weg te nemen. Hierdoor zal hij niet alleen lokaal waar de pijn zit, maar ook elders in het lichaam bewegingsstoornissen behandelen. Aan het eind van het consult kan de osteopaat advies meegeven om het gewenste resultaat te bevorderen.

Behandeleffecten

Er kan direct een afname van de klachten zijn, maar soms ook enkele dagen meer klachten. Dit laatste is een normaal verschijnsel. Iedereen reageert op zijn eigen wijze op een behandeling. Bekende reacties zijn spierpijn, vermoeidheid, beursgevoel. Pasgeborenen zijn soms extra moe of hongerig na een behandeling.

Afhankelijk van uw klacht kan het ook enkele weken of zelfs maanden duren dat u gebaat bent bij de behandeling. Indien u geen verbetering ervaart verwijzen wij u graag door naar een andere medische discipline.

Neemt u gerust contact op als u zich afvraagt of hetgeen u ervaart een reactie is op de behandeling.

Wanneer wordt u niet behandeld?

U kunt voor de behandeling van veel klachten bij de osteopaat terecht, maar in sommige gevallen wordt u geadviseerd eerst naar uw arts te gaan. De huisarts kan dan bepalen of verder medisch onderzoek nodig is.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Bel ons

030 6914978

Praktijk

Woudenbergseweg 9
3701 BA Zeist