Over ons

Osteopathie praktijk Hanschen is in 1994 opgericht door Ronald Hanschen. Sinds 2016 is zijn zoon Kick ook binnen de praktijk werkzaam en sindsdien delen zij samen de passie voor het vinden en behandelen van bewegingsbeperkingen in het lichaam.

Ostheopathie praktijk Hanschen

Beide mogen zich D.O.-MRO noemen en zijn geregistreerde osteopaten bij de Nederlandse beroepsvereniging voor osteopaten. Om patiënten zo effectief mogelijk te kunnen behandelen volgen zowel Ronald als Kick nascholingen

Osteopaat in Zeist

Ronald Hanschen

Na ruim twintig jaar te hebben gewerkt als fysiotherapeut en manueel therapeut bemerkte Ronald dat hij vaak niet tot de oorzaak van de klacht kwam, en wilde zich verder verdiepen in de herkomst van klachten. Hij besloot daarom in 1992 om de opleiding tot osteopaat te volgen, waarna hij in 1996 zijn eigen osteopathie pratijk is gestart. Naast het werk als osteopaat gaf Ronald les aan de IAO (International Academy of Osteopathy).

De afgelopen jaren heeft Ronald zich o.a. gespecialiseerd in osteopathie bij baby’s, peuters en kinderen.

Kick Hanschen

Kick is als zoon van Ronald geïnspireerd geraakt door de successen die Ronald behaalde met zijn behandelingen bij volwassenen maar zeker ook bij baby’s en kinderen. Na eerst kinesitherapie te hebben gestudeerd aan de universiteit van Gent is hij overgestapt naar de IAO om daar de opleiding osteopathie te volgen. Kick rondde succesvol zijn opleiding af met de thesis: ‘The effect of a standardized osteopathic TOS treatment on the posturology in the sagittal plane’.

Kick zijn affiniteit met sport is altijd groot geweest, na een aantal jaren Voetbal en Tennis heeft hij de overstap gemaakt naar Hockey, Kitesurfen, Hardlopen en Skien. De eigen ervaring met sport heeft hem dan ook gelinkt aan de verdere specialisatie in sportosteopathie.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Bel ons

030 6914978

Praktijk

Woudenbergseweg 9
3701 BA Zeist